vádat emeltek ellenük

2021.02.26. 14:32

Bérelt autóval jártak a tolvajok Zalában

Bérelt gépkocsikkal járt lopni a tolvajtrió, a három férfi ellen nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint a 28 éves zalaegerszegi férfi és negyvenes éveiben járó két pacsai társa 2020. január 6-án éjszaka bérelt Peugeot Partner furgonnal és Suzuki Swifttel hajtott Zalaegerszegen a Bartók Béla utcai garázssorhoz. Itt két járműtároló ajtajáról vágták le a lakatokat. Az elsőben nem találtak számukra hasznosítható értéket, nem így a másik helyen, ahonnan két Simson típusú motorkerékpárt, alkatrészeket és fúrógépet loptak el. Miközben a motorkerékpárokat kivitték, megrongálták a garázsban parkoló Trabant személygépkocsi karosszériáját és az autóból kiszerelt, a falhoz támasztott szélvédőjét is. A tulajdonosnak mindezzel közel félmillió forint kárt okoztak.

Egy héttel később, január 13-án éjfél előtt bérelt Ford Focus személyautóval indultak lopni. Zalaegerszegen a Kispest utca elején parkoló tehergépkocsit nézték ki maguknak, csavarhúzóval feszítették le a jármű tanksapkáját, de nem volt hozzá eszközök, hogy az üzemanyagot lecsapolják, ezért az egerszegi fiatalember hazasietett kannáért és slagért. Fél óra múlva mikor visszajött 30 liter gázolaj szívtak le a tehergépkocsiból, áttöltötték a saját autójukba, majd távoztak. Pár perccel később azonban a rendőrök a Jákum Ferenc utcában megállították őket ellenőrzésre és megtalálták náluk a két üzemanyagkannát, illetve a tölcsért, slagot. A három férfi pedig elmondta a rendőröknek, hogy gázolajat loptak egy teherautóból. Eljárás indult ellenük, de ez nem tartotta vissza őket.

A zalaegerszegi férfi január 28-án éjszaka a 75-ös főút mellett Zalatárnok közelében, a kisorokláni kereszteződésnél lévő fémből készült buszváróról lebontotta a burkolatot és a bérelt Peugeot furgonnal elszállította, majd másnap a 44 kiló alumíniumot 7600 forintért eladta. Az önkormányzatot nyolcvanezer forint kár érte.

A trió ugyanezzel a bérelt autóval jelent meg február 8-án éjjel Pölöskén egy cég telephelyénél. A biztonsági kamerákat elforgatták, majd egy nyitott tárolóból 375 ezer forintot érő John Deere fűnyíró traktort vittek magukkal. Öt nappal később újra Zalatárnokon bukkantak fel, és két traktor üzemanyagtartályaiból 150 liter gázolajat loptak el.

A három férfi ellen az egerszegi járási ügyészség emelt vádat a lopások és más bűncselekmények miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában