Egyedül élőknek adja át a Vöröskereszt

2020.12.16. 07:00

Nem a legszebb ajándék, de életeket menthet! Jelzőkészülékek kerültek Zalába

Nem tartoznak a hagyományos és legszebb karácsonyi ajándékok közé, de annál hasznosabbak, ráadásul életeket menthetnek.

Arany Gábor

Bajsz András mutatta be a készülék működését

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Arany Gábor

Ezekkel a szavakkal nyújtott át a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság munkatársa, Bajsz András tűzoltó alezredes, tűzoltósági főfelügyelő és Kósi Zsolt tűzoltó hadnagy, szóvivő tizenkét füstérzékelőt, valamint három szén-monoxid-vészjelzőt kedden a Magyar Vöröskereszt megyei igazgatójának, dr. Baracskai Józsefnének.

Bajsz András mutatta be a készülék működését
Fotó: Arany Gábor / Zalai Hírlap

Az átadáskor elhangzott, hogy az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 400 szén-monoxid-vészjelzőt, valamint 855 füstérzékelőt adott ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságoknak, ebből 32 készülék került Zalába. Ezekkel az eszközökkel a legrászorultabbakat kívánják támogatni, ezért 16 készüléket a Család- és Gyermekjóléti Központ kapott, 12 a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetéhez került, további 4 tájékoztató programban talált gazdára.

A karitatív szervezet megyei igazgatója arról beszélt, hogy a készülékeket a támogató szolgálatuk gondoskodásában, valamint a házi segítségnyújtásban részesülő, egyedül élő ügyfeleik kapják. Jelenleg közel négyszáz idős, vagy fogyatékossága miatt segítségre szoruló személlyel tartják a kapcsolatot.

Kósi Zsolt arra is felhívta figyelmet, hogy a fűtési szezonban már ketten vesztették életüket füstmérgezés következtében, emellett rendszeresen kapnak riasztást CO-érzékelők vészjelzései miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában