a fiatal férfi a élettársát is bántalmazta

2020.10.07. 09:11

Lakásánál fenyegette az ügyében eljáró bírónőt az erőszakos alsópáhoki férfi

A polgári peres ügyében eljáró bírót is megfenyegette az a fiatal férfi, aki kedden került bűnügyi felügyelet alá a nyomozási bíró döntése alapján.

Arany Gábor

Az esetről tájékoztatva a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba elmondta, hogy a 35 éves, korábban már büntetett, végrehajtásban felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, erőszakos személyiségű alsópáhoki férfi volt élettársával a közös gyermekük miatt került konfliktusba. Vitájukban gyermekelhelyezési per is folyik a keszthelyi járási bíróságon. A férfi szeptember 28-án megjelent a bíróság épületében és hangoskodott, sértegette a dolgozókat, a többszöri felszólításra sem akart távozni, ezért végül rendőri intézkedést kértek vele szemben, hogy eltávolítsák. Néhány nappal később, október 4-én vasárnap délelőtt megjelent az ügyét tárgyaló polgári peres bírónő lakásánál és kaputelefonon felhívta, hogy elmondja neki a véleményét. A bírónő a beszélgetést megszakította, ezt követően a férfi a társasház előtt fenyegette meg: “ennyit a felelősségvállalásról, ennek még nagyon komoly következményei lesznek” kiabálta, majd távozott.

Az ügy előzményéhez tartozik az is, hogy a férfi szeptember 21-én egy játszótéren találkozott élettársával, akivel ott volt közös gyermekük. A férfi szóváltásba keveredett az asszonnyal, rátámadt, kezét megcsavarta, majd magához vette a kisgyermeket, akit csak az anya többszöri kérésére engedett el. A magáról megfeledkezett apa viselkedése a játszótéren tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltett; a nő nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

A történtekre tekintettel garázdaság, testi sértés, zaklatás miatt büntetőeljárás indult, és a keszthelyi járási ügyészség indítványára az egerszegi járási bíróság nyomozási bírója kedden elrendelte a férfi bűnügyi felügyeletét négy hónapra, tehát ez idő alatt lakóhelyét nem hagyhatja el.

Kiemelt kép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában