Hamis vád bűntette miatt is felelnie kell

2020.09.08. 07:00

Másra próbálta fogni az erőszakot a férfi

Megverte élettársát, majd másra akarta fogni az erőszakot a férfi, aki ellen a hamis vád miatt is eljárást indítottak.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatás szerint a nemrég vád­emelésig jutott történet 2017. szeptember 17-én kezdődött. Aznap a 48 éves nagykanizsai férfi szóváltás után olyan erővel ütötte meg élettársát, hogy a nőnek elrepedt a dobhártyája, ami nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülésnek számít. Az asszony feljelentése alapján az élettársa ellen a testi sértés miatt eljárás indult. Kihallgatásakor a férfit figyelmezették a hamis vád törvényes következményeire, ennek ellenére ő úgy nyilatkozott, hogy nem bántalmazta élettársát, sőt megnevezett valakit elkövetőként. Emiatt szembesítették az élettársával, aki előtt újra tagadta, hogy ő ütött volna, azt állítva, hogy a korábban általa megnevezett férfi okozta az asszony sérülését. Kitartott állítása mellett akkor is, amikor a megvádolt férfival szembesítették a rendőrök.

A férfi a súlyos testi sértés miatt a Nagykanizsai Járásbíróságon megtartott tárgyaláson is fenntartotta korábbi vallomásait, bírói kérdésekre kijelentette: „Szerintem úgy keletkezett a nő sérülése, hogy az az úr megverte, hogy engem belehúzzon a csőbe.”

A férfit maradandó fogyatékosságot okozó testi sértés miatt 14 hónap börtönre ítélték jogerősen. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség indítványa alapján pedig még hamis vád bűntette miatt is felelnie kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában