Nevelt fiatalok ellen emeltek vádat

2020.09.10. 17:46

Lopás, erőszak a nagykanizsai javítóintézetben

Lopás, illetve testi sértés miatt emeltek vádat javítóintézetben nevelt fiatalok ellen.

Arany Gábor

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által kiadott tájékoztató szerint egy 18 éves nagykanizsai fiatalember ellen azért emeltek vádat, mert tavaly január elsején délután rátámadt csoporttársára. A fiatalember három óra körül ért vissza be az intézetbe, és a vele egy csoportba tartozó, fiatalabb társába azonnal belekötött. Fejét kezdte ütögetni, majd a hátát, lábát, derekát rugdalta, amit csak a gyermekfelügyelő többszöri felszólítására hagyott abba, és ezt követően bement a szobájába.

Ekkor a gyermekfelügyelő a megtámadott fiút behívta magához nevelői szobába, ahol rövidesen megjelent a nagykanizsai fiatalember, aki ekkor már ököllel ütötte meg ellenfele karját. Az újabb támadást a gyermekfelügyelő azzal állította le, hogy kilátásba helyezte, értesíti a rendőrséget. A 18 éves fiú ekkor látszólag lehiggadt, de amint a gyermekfelügyelő kiment a mosdóba, újra rátámadt csoporttársára, fejét ütötte, a nyakát szorongatta. A felügyelőnő visszatérve a szobába ismét elbeszélgetett a fiatalemberrel, aki ez után távozott, ám rövid idő múlva berontott az irodába, újra rátámadt csoporttársára, nyakát megragadta, ököllel megütötte, majd nekilökte a számítógép asztalának, nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okozva neki testszerte.

A magáról megfeledkezett fiatal ellen testi sértés vétsége miatt emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

A másik, szintén vádemelésig jutott történet főszereplője, egy 19 éves kaposvári fiatalember, aki a különböző bűncselekmények miatt rá kiszabott javítóintézeti nevelését ez év elején Nagykanizsán töltötte. Itt azonban visszaélt a kínálkozó alkalmakkal, és meglopta a nevelőket. Az egyiktől 36 ezer forintot emelte el, a pénzt alsóruhájába és egy díszpárnába rejtette el. A másik alkalommal, április 2-án este besurrant az egyik nevelői helyiségbe és 20 ezer forintot emelt ki az ott hagyott pénztárcából. A nevelő csak a fiatalember távozását látta a szobából, felelősségre is vonta, mit keresett a helyiségben, azonban a pénz hiányát csak két órával később vette észre. Ezt követően a kaposvári fiatalembernél ellenőrzést tartottak, ekkor az ágyából és a ruházatából előkerültek a bankjegyek, így a nevelők hiánytalanul visszakapták pénzüket.

A fiatalember ellen lopás miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában