Szerencsétlenség

2020.09.10. 12:00

Karambol történt az M70-esen, jelentős a torlódás – frissítve

Három gépjármű is érintett abban a nagy valószínűséggel egy súlyos személyi sérüléssel is járó közlekedési balesetben, amely késő délelőtt történt az M70 jelű autópályán, közvetlenül a csörnyeföldi pihenő előtti szakaszon.

Gyuricza Ferenc

A helyszíni tapasztalataink és információink szerint egy Szlovénia felől Letenye irányába tartó román rendszámú kisteherautó vezetője egyelőre tisztázatlan okból későn észlelte, hogy az előtte haladó kamion megállásra kényszerült, ezért hátulról nekiütközött, majd az őt követő szintén román rendszámú kishaszongépjármű szintén belecsapódott. Ez utóbbi ütközés a kisteherautót keresztbe fordította és nekilökte a két útpályát elválasztó korlátnak. A balesetben érintett kamion információink szerint azért kényszerült megállásra az autópályán, mert a határzár miatt a csörnyeföldi pihenőn végzett kitereléses okmányellenőrzéshez feltorlódtak a járművek.

Fotó: A szerző

 

A balesetben a román kishaszongépjármű vezetője sérült a legsúlyosabban, nemcsak az ütközés miatt, hanem azért is, mert az ütközéstől a jármű rakománya előrecsúszott, s hátulról összepréselte a vezetőfülkét. A járművébe szorult férfit a helyszínre érkező lenti és letenyei tűzoltók szabadították ki. A sofőrért mentőhelikopter is érkezett, ám végül mégis rohammentő vitte őt át kórházba.

Fotó: A szerző

A baleset során a keresztbe forduló kistehergépkocsi mindkét sávot elzárta, így hamar torlódás alakult ki. Részben ezért, részben a mentés és a helyszínelés miatt a Tornyiszentmiklós felől Letenye irányba vezető sávokat a tornyiszentmiklósi és a muraszemenyei lehajtók közötti szakaszon lezárták a közlekedők elől, s a forgalmat Dobrin és Csörnyeföldön keresztül a 7538 jelű alsóbbrendű útra terelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában