vádemelés

2020.09.29. 09:19

Cigarettával bélelte ki az autót, viszont Letenyénél lebukott

Több millió forint értékű cigarettát akart Olaszországba csempészni a szerb férfi, ám Letenyénél lebukott.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba által ismertetett történet szerint 2018 június 9-én kora hajnalban egy óra körül Letenyén állítottak meg a pénzügyőrök egy osztrák rendszámú Mazda 6 típusú személygépkocsit ellenőrzésre. A jármű csomagterében két nagyméretű táskából ezer doboz szerb zárjegyes Marlboro cigaretta került elő. A csempészet füstölnivaló értéke meghaladta az 1,2 millió forintot.

A gépkocsit vezető 42 éves szerb férfi azt állította, hogy előző nap délután érkezett Magyarországra. A tompai határátkelőhelytől nem messze ismeretlen férfi szólította le azzal, hogy vigyen el egy személygépkocsit Olaszországba, benne két táska cigarettával. A feladatért 500 eurót ígért hozzátéve, hogy az autó átadásakor ugyanennyit fog még kapni, amiből 100 euró lesz a visszautazás költsége, a többit pedig megtarthatja. A megbízása szerint a Mazdát a cigarettával együtt másnap este nyolc óráig kellett volna az olaszországi Piacenza városába leszállítani.

Mivel a táskákban lévő cigaretta lényegesen meghaladta a kereskedelmi mennyiséget, a pénzügyőrök a gépjármű tételes átvizsgálásáról döntöttek. Ekkor a csomagtérben, a küszöbökben, a hátsó üléssor mögött, a hátsó lökhárítóban és motortérben kialakított rejtekhelyekről további 2075 doboz különféle márkájú, szintén szerb zárjegyes cigaretta került elő. A sofőr azt állította, hogy hogy az elrejtett dohányáruról nem volt tudomása.

A feltárt tények alapján a nagykanizsai járási ügyészség orgazdaság bűntette miatt emelt vádat a szerb férfi ellen.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában