zéró tolerancia

2020.08.30. 09:12

Eltiltva és ittasan vezetett – a keszthelyi rendőrök elfogták

Büntető-, és szabálysértési eljárás is indult a 47 éves magosligeti férfi ügyében.

police.hu

A Keszthelyi Rendőrkapitányság Közrendvédelmi Osztályának munkatársai 2020. augusztus 30-án a hajnali órákban a 71-es főútvonal Keszthelyen átvezető szakaszán ellenőriztek egy Skoda típusú személyautót vezető 47 éves magosligeti férfit és 3 utasát. Az igazoltatás során az egyenruhások megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel nem rendelkezett, a járművezetéstől pedig jogerősen eltiltották. A rendőri intézkedés során felmerült a gyanúja annak is, hogy a férfi a vezetés megkezdése előtt alkoholt fogyasztott, ezt a helyszínen alkalmazott alkoholteszter is igazolta, mert pozitív értéket jelzett. A férfit elfogták, és további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra. A mérési eredmények alapján az ügyben büntetőeljárás indult – írja a police.hu.

A rendőrök a sofőrt járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt gyorsított bírósági eljárás lefolytatása céljából szabálysértési őrizetbe vették, és a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság fogdájába szállították, őt 72 órán belül bíróság elé állítják.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság az alábbiakra hívja fel a közlekedők figyelmét:

– Az ittas vagy bódult vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező a közlekedésben.

– Aki ittasan vagy bódult állapotban járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

– Soha ne üljön ittasan a volán mögé, valamint olyan járműbe sem, amelyet láthatóan ittas személy vezet!

– A szeszesital-fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek.

– Az alkohol már kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!