Magánlaksértés

2020.06.18. 07:00

Karddal érkezett – Volt párját akarta rávenni a folytatásra

Karddal fenyegetőzve kereste fel volt kedvesét az elhagyott férfi, hogy rávegye a visszatérésre.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A büntetőüggyé fajult történet nemrég vádiratba foglalt részleteit dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője ismertette.

A 42 éves, korábban már büntetett szendrőládi férfi 2019 júniusában került szabadlábra, és ezt követően Homokkomáromba költözött, ahol megismerkedett, majd szerelmi viszonyba került egy nővel. Újdonsült párja azonban pár hónap után szakított vele, és 2020 elején hazaköltözött szüleihez, a szomszédos Hosszúvölgyre. Ezt a döntést a férfi nem volt hajlandó tudomásul venni, telefonon rendszeresen hívogatta volt kedvesét.

Kérte, hogy állítsák helyre a kapcsolatukat, ám a nő nemet mondott. A férfi február elsején este tíz óra körül ittas állapotban magához vette 40 centi pengehosszúságú, házilag készített kardját és a zsebkését, és átment Hosszúvölgyre, hogy beszéljen volt párjával, és rávegye a kapcsolatuk folytatására. A szülői háznál zárt kapu fogadta, ezért kiabálni kezdett, majd fenyegetőzött. Ezt hallották a háziak, de félelmükben nem akarták beengedni a hívatlan látogatót, aki azonban átmászott a kerítésen, és szitkozódva, fenyegetőzve a karddal a kezében futott a bejárati ajtóhoz, amit a bent lévők próbáltak becsukni előtte, de elkéstek.

Az előtérben karddal a kezében megjelenő férfi láttán a volt élettárs apja ijedtében kiugrott a konyhaablakon, míg a nő a konyhában próbált menedéket találni. Szerencsére a család egyik nőtagja megőrizte lélekjelenlétét, rászólt a támadóra, hogy tegye le a kardot, menjen be vele a szobába, és beszéljék meg, mit akar tőlük. A férfi lerakta a kardot, belépett a szobába, a csukott bicskáját az ágyra dobta. Közben volt élettársa megkereste az apját az udvaron, majd telefonon értesítették a rendőrséget. A járőrök a nekivadult vendéget elfogták, a kardot és a kést lefoglalták. A visszaeső férfi ellen a kanizsai járási ügyészség éjjel, felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában