az andráshidai repülőtérnél 102 km/órás lökést mértek

2020.02.10. 13:01

Tetőszerkezeteket is megrongált már a szél Zala megyében

A viharos szél okozta károk miatt kellett a tűzoltóknak több helyen is beavatkozni hétfőn.

Arany Gábor

A katasztrófavédelem közlése szerint Zalaegerszegen az Alsóerdei úton reggel nyolc óra után nem sokkal a viharos széltől egy fa veszélyesen megdőlt. A növényt a zalaegerszegi hivatásos tűzoltók magasból mentőt is bevetve távolították el. Délelőtt kilenc óra előtt nem sokkal a megyeszékhelyen családi ház tetőszerkezetének borítását két négyzetméteren bontotta meg a szél a Kutilapi utcában. A helyszínre a zalaegerszegi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik a meglazult elemeket eltávolították.

Fél tíz körül a viharos szél épület lemez borítású tetőszerkezetét lazította fel, ami veszélyeztette a gyalogos forgalmat Zalaegerszegen a Köztársaság útján. A zalaegerszegi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével eltávolították a meglazult részt.Az időkép internetes portál adatai szerint a megyeszékhely térségében délelőtt 60-80 km/órás szél uralkodott és az andráshidai repülőtérnél 102 km/órás lökést is mértek.

Ha Ön is látott valami érdekeset, netán a környékükön is pusztított a szél, ossza meg velünk képeit, információit Facebook üzenetben vagy a [email protected] e-mail címen!

Kiemelt kép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában