rendőrségi akció

2020.02.14. 12:00

Az alkoholt fogyasztó sofőröket keresték Zala megye útjain

Az ittas jármű­vezetők kiszűrésére tartottak rendőrségi akciót csütörtökön késő délután.

Arany Gábor

A csütörtöki akció során 121 autóst ellenőriztek

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Pezzetta Umberto

Az intézkedésről Szabó Balázs százados, a megyei rend­őr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának főelőadója elmondta, hogy február 6-tól kezdődően megyeszerte fokozott ellenőrzést tartanak azzal a céllal, hogy az ittas gépjárművezetőket kiszűrjék a forgalomból. A hét végéig tartó akcióban a megye majd minden településén tartottak, tartanak ellenőrzést. Ezek egy részét összevontan hajtják végre, azaz teljes kitereléssel, másként finn módszerrel, amikor is minden gépjárművet megállítanak, a vezetőt megszondáztatják. Az esetben, ha a készülék alkohol fogyasztását jelzi, akkor járművével a vétkes sofőr nem haladhat tovább, és az ittassága fokától függően indítanak ellene közigazgatási vagy büntetőeljárást.

A csütörtöki akció során 121 autóst ellenőriztek
Fotó: Pezzetta Umberto / Zalai Hírlap

Csütörtökön Egerváron a lakhegyi elágazónál tartottak félórás teljes ellenőrzést, ez idő alatt 121 gépjárművezető fújta meg a szondát, és jó hír, hogy nem akadt pozitív jelzés. A százados elmondta azt is, hogy csökkent az ittasan balesetet okozók aránya, tavaly ez 8-9 százalék volt, míg a korábbi években elérte a 11-12 százalékot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában