Vádemelés

2019.12.28. 13:00

Luxusszállodában pihent a férfi barátnőjével, de a számlát már nem fizette ki

Luxusszállodába vitte wellnesshétvégére kedvesét egy férfi, majd nyolcszázezer forintot meghaladó számlát hagyott maga után kifizetetlenül.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

Nemrég emeltek vádat a jövedelemmel nem rendelkező, munkanélküli 61 éves férfi ellen, aki fiktív szegedi lakcímmel rendelkezik, de jobbára ismerőseinél húzza meg magát. A férfi év elején egy internetes társkereső oldalon ismerkedett meg egy kiskunmajsai nővel, akivel többször találkozott. Április 17-én Szegeden egy utazási irodában a húsvéti hosszú hétvégére 2 személyre, 4 éjszakára szállást foglalt ellátással egy hévízi szállodába, előleg fizetése nélkül azzal, hogy a költségeket majd a helyszínen rendezi. A férfi arról biztosította párját, hogy a wellnesshétvégét ajándékba kapja tőle, a hévízi tartózkodásuk teljes költségét ő állja majd. Mindazonáltal a férfi készpénz, bankkártya nélkül érkezett meg a szállodába.

Bejelentkezéskor azt ígérte: Szép-kártyával fizet majd, a négy éjszakát követően azonban már azt állította, hogy inkább készpénzben. A hétvége elteltével a kiskunmajsai nő abban a tudatban, hogy párja a számlát rendezi, április 23- án elhagyta a szállodát, míg a férfi a recepción további nyolc nappal, április 30-ig meghoszszabbította a tartózkodását. A következő napokban a szállodában többször felszólították a férfit, hogy fizessen, de mindig kitérő választ adott, például hogy rövidesen pénzt utalnak neki, vagy más módon, például kötvények beváltásából jut bevételhez. Mindvégig megtévesztette a szálloda alkalmazottait, és úgy vette igénybe a szolgáltatásokat, hogy semmilyen vagyonnal és pénzzel nem rendelkezett. Közel 810 ezer forint kárt okozott. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a férfi ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség csalás bűntette miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában