vádat emeltek

2019.11.21. 15:50

Titokban figyelte meg válófélben lévő feleségét az egerszegi férfi

Válófélben lévő feleségét figyelte meg az a zalaegerszegi férfi, aki ellen emiatt nemrég emeltek vádat.

Arany Gábor

Fotó: Shutterstock

A megyei főügyészség sajtószóvivője. dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a 47 éves férfi tavaly ősszel elhatározta, hogy megfigyeli felesége és gyermekei mozgását, amikor autóval közlekednek, és arra is kíváncsi volt, mi hangozhat el a gépkocsiban. Ehhez az interneten vásárolt GPS-es nyomkövető és lehallgató készüléket, ami zseblámpaként is működött leplezve ezzel többi funkcióját. Férfi mobiltelefonhoz használatos SIM-kártyát vásárolt hozzá, amit a készülékbe helyezve az alkalmassá vált arra, hogy a beépített mikrofonjával az ötméteres körzetben elhangzottakat továbbítsa a lehallgató számára. Ezenkívül a „kém zseblámpa” jelezte gazdájának, ha a mozgást érzékelt, a pozícióját pedig követni lehetett a készülék által automatikusan küldött SMS-ek, illetve internetes és mobilos alkalmazással.

A férfi a készülék SIM-kártyáját 2018. október 17-én késő délután aktiválta, majd elrejtette a felesége által használt személygépkocsi egyik tároló rekeszében. A következő két napban a készülék és a férfi mobiltelefonja között rendszeres volt a kapcsolat, érkeztek az adatok a gépkocsi mozgásáról, helyzetéről. Az aktiválás másnapján délután a férfi felhívta a felesége gépkocsijában elrejtett megfigyelő készüléket és egy percen át lehallgatta a nőt, amint telefonon ismerősével a következő hónapban Hévízen tartandó továbbképzésről egyeztettek. Az ily módon megszerzett információ alapján a férj megjelent a rendezvény helyszínén azért, hogy megtudja, felesége kivel tartózkodik ott és mit csinál.

A történtek alapján az egerszegi járási ügyészség tiltott adatszerzés bűntette miatt emelt vádat a férfi ellen. Ennek büntetési tétele elérheti a három év szabadságvesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában