Kirepült a szélvédőn és elfutott

2019.11.28. 07:00

Ittasan, jogsi nélkül és túl gyorsan hajtott a pacsai férfi

A megengedett sebességet jelentősen túllépve, ittasan és jogosítvány nélkül vezetett az a korábban már büntetett, 28 éves pacsai férfi, aki tavaly szeptember 10-én okozott balesetet a 75-ös számú főúton.

Arany Gábor

Utasként élettársát szállította, ő bekapcsolta a biztonsági övet, ellentétben a sofőrrel, aki Zalaszentmihály felől Pacsa irányába tartva 105-122 km/órás tempót diktált a személygépkocsinak. Az út 22. kilométeréhez közel érve a sofőr az ittassága okozta figyelmetlensége miatt előbb lehajtott az út jobb oldali padkájára, ott az útburkolat szélét jelző terelőoszlopnak ütközött, majd visszatérve az úttestre elveszítette uralmát a jármű felett. Ekkor az autó átsodródott a menetirány szerinti bal oldalra, és a vízelvezető árokba csapódott, ahol megperdült, a hátuljával majd az elejével is az árok falának ütközött, és a lendülettel felrepült a levegőbe, végül a kerekein állt meg.

A balesetkor fellépő erők hatására a vezető az első szélvédőn át kirepült a személygépkocsiból és az úttestre zuhant, elvesztette eszméletét. Nem sokkal később a könnyű sérüléseket szenvedett sofőr magához tért, majd anélkül, hogy megnézte volna, mi történt élettársával, segítségre szorul-e, elfutott Zalaigrice felé.

A rendőrök rövid időn belül Pacsán fogták el a 28 éves férfit, akinél enyhe, közepes fokú alkoholos befolyásoltságot állapított meg a vizsgálat. Mint kiderült, útitársa is könnyű sérülésekkel megúszta a balesetet. A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint a sofőr ellen az egerszegi járási ügyészség segítségnyújtás elmulasztásának bűntette és ittas járművezetés vétsége miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában