Vádat emeltek

2019.09.04. 19:00

Hamis pénzzel vásároltak gyümölcsöt a csalók Zalában

Hamis pénzzel próbált vásárolni két, korábban többször büntetett férfi. Gyakorlatilag az első vásárlás után lebuktak, a történtek miatt nemrég emeltek vádat ellenük.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

Az 53 éves, többször büntetett röszkei férfi 2017 nyarán 36 darab 10 ezer és 7 darab 20 ezer forintos bankjegyet szerzett be. Ezeket a büntetőeljárásban ismeretlenül maradt személy 500, illetve 2000 forintos bankjegyek felhasználásával tintasugaras nyomtatón készítette. A tízezreseken a hologramfóliát ezüstszínű lakkréteg, a húszezresen alufóliacsík helyettesítette.

A röszkei férfi a 47 éves, szintén börtönviselt esztergomi társát kérte meg, hogy segítsen felhasználni a hamis pénzt, cserébe a beváltott bankó címletének negyedét ígérte meg a közreműködéséért. Miután a két férfi megegyezett, Opel Zafira személygépkocsival 2017. július 13-án Esztergomból Keszthely környékére utazott azzal a céllal, hogy az út melletti gyümölcsárusoknál vásároljanak, így váltva fel a hamis bankjegyeket. Délután értek a Balaton-parti városhoz, és a vadasparknál lévő egyik standnál álltak meg, itt az esztergomi férfi 500 forintért barackot vett.

A gyümölcsöt egy összehajtva átadott tízezressel fizette ki. Mivel itt sikerrel jártak, továbbindultak, és Alsópáhok közelében, a 75-ös út melletti árusnál dinnye vásárlásával próbálkozott az esztergomi férfi. A 10 ezer forintost átnyújtotta a kiválasztott gyümölcsért, ám az árus nem fogadta el tőle, mert már hírt kapott arról, hogy az Opel Zafirával utazó két férfi hamis pénzzel fizetett. Az árus azzal hárított, hogy a nagy címletből nem tud visszaadni, így az esztergomi férfi visszaült az autóba és társával Keszthely felé elhajtott.

A történtekről az árusok értesítették a rendőrséget, s a marcali kapitányság járőrei Balatonszentgyörgy határában megállították az Opel Zafirát. A jármű átvizsgáláskor előkerült a több tucat hamis bankjegy.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közlése szerint a két férfi ellen az egerszegi járási ügyészség pénzhamisítás bűntette miatt emelt vádat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában