Indulatok

2019.06.13. 07:00

Balhé a presszóban, az ambulancián Zalaegerszegen

A szesz indulatokkal keverve gyakran vezet konfliktushoz, erre mutat példát az a történet, amiben nemrég emelt vádat az egerszegi járási ügyészség.

Arany Gábor

Tavaly július 18-án Zalaegerszegen a Bazitai út elején lévő buszmegállóban töltötte az időt ittas állapotban egy 38 éves zalabéri nő és 51 éves, zalaegerszegi férfi társa. A padon ülő pár mellé két bicikli is oda volt támasztva, amit szóvá tett a megállóba érkező idősebb nő, mondván, nem tud leülni. Rövid szóváltás kerekedett ebből, aztán a férfi odébb rakta a biciklit, így az idős nő helyet foglalhatott, ám ekkor a zalabéri nő felpattant, kiabálni kezdett az idős asszonnyal, és hevesen gesztikulálva közelített felé. A megállóban buszra várakozó férfi rájuk szólt, ha erőszakkal próbálkoznak, rend­őrt hív, majd karját az idős nő elé tartva próbálta őt megvédeni. Erre a pár támadásba lendült, a nő a megálló sarkába lökte a konfliktusba beavatkozó férfit, és amikor társa torkon ragadta, az arcán megkarmolta.

A dulakodásban végül az 51 éves férfi kilökte az útra ellenfelét. Közben megérkezett a busz, amire az idős asszony és védelmezője felszállt, majd kérték a sofőrt, hogy értesítse a rendőrséget. A jármű ajtaja becsukódott, a megállóban maradt pár ekkor már a gépkocsit támadta meg, rúgta, ütötte a jármű oldalát, ajtaját. Az atrocitásnak a kiérkező rendőrök vetettek véget.

A zalabéri nő ellen két másik ügy miatt is eljárás indult. Tavaly augusztus 30-án este mentő szállította a kórház ambulanciájára. Ekkor is ittas volt, és amikor a személyzet megkezdte az ellátását, agresszívvé vált, kiabálni, káromkodni kezdett, majd megütötte, illetve próbálta megrúgni a segédápolót.

Két hónappal később, október 31-én újfent ittas állapotban az egerszegi Pertu presszónál jelent meg. Innen azonban már korábban kitiltották a viselkedése miatt, ezért a pultos nem akarta kiszolgálni, távozásra szólította fel. A nő zúgolódva bár, de elment. Pár perc múlva azonban visszatért, berontott a presszóba és magából kikelve káromkodott, majd amikor újra kitessékelték, megállt a presszó előtt, továbbra is kiabált, majd belerúgott a bejárati ajtóba, kitörve annak az üvegét.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger ­Csaba közölte: az egerszegi járási ügyészség garázdaság és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emelt vádat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában