Ügyvezető – 50 ezer forintért

2018.10.11. 07:00

Fiktív cégvezetőváltás miatt emeltek vádat

Fiktív cégvezetőváltás miatt emelt vádat az ügyészség. A történet évekel ezelőttre nyúlik vissza. Egy megyeszékhelyi kft.-t ügyvezető asszonyának fia a cégvezetői posztot férfi ismerősének ajánlotta fel azzal: csak színleg kellene átvennie az irányítást. A szerepért 50 ezer forintot ígért.

Arany Gábor

Fotó: pixabay.com

A felkért ismerős megosztotta a lehetőséget az élettársával, majd elhatározták: a nő vállalja az ügyvezető személyében bekövetkező változással kapcsolatos iratok aláírását. Ezek után a cégvezető fia ügyvédhez fordult, aki 2014. április 28-án elkészítette a cég átruházásához szükséges okiratokat, melyeket a leendő cégvezető, valamint az ügylet fiktív voltáról szintén tudomással bíró addigi ügyvezető is aláírt.

Az iratok szerint a társaság új tagja és új ügyvezetője a szerepet 50 ezer forintért elvállaló nő lett. A társaságban lévő üzletrész eladásáról szóló szerződést, illetve az érintett társaság tagjának és ügyvezetőjének személyében történt – színlelt – változással összefüggésben keletkezett cégiratokat az ügylet fiktív voltával tisztában nem lévő ügyvéd ellenjegyezte, majd benyújtotta a cégbíróságra, ahol azokat 2014. május 15-én a cégjegyzéken átvezették. Ily módon a közhiteles cégnyilvántartásba valótlan adatok kerültek.

A régi és az új ügyvezető közreműködött, hogy – a társaság tagját, illetve az ügyvezető személyét illetően – valótlan adatok kerüljenek a cégnyilvántartásba, amire az eredeti ügyvezető fia bírta rá őket.

A megyei főügyészség szóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az egerszegi járási és nyomozó ügyészség közokirat-hamisítás bűntette miatt emelt vádat az ügy szereplői ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában