Büntetőeljárás indult

2018.07.06. 10:00

Éhező kutyák miatt hívták ki a rendőrséget Pákán

Kórosan lesoványodott, sérült, beteg kutyák miatt hívták ki az állatvédők a rendőrséget tavaly augusztus közepén Pákára. A helyszínen tapasztaltak alapján állatkínzás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

Arany Gábor

Mint kiderült, három kutya élt egy testvérpár által lakott háznál, de az állatok a minimális ellátást sem kapták meg. Két eb, egy staffordshire terrier és egy kölyök németjuhász az időjárás viszontagságai elől csak a kerti növények alatt talált menedéket. A másik staffordshire terrier pedig kétméteres láncon volt kikötve a használhatatlan állapotú kutyaól mellé. A nyomozás adatai szerint a testvérek 2017. július elejétől heti egy-két alkalommal látták el élelemmel az állatokat. Az is előfordult, hogy mindketten elutaztak a faluból, és a kutyák gondozását ismerősükre hagyták, ám ehhez a szükséges élelmet nem biztosították. Két hét után az ismerős is távozott, erről tájékoztatta az állatok gazdáit, ám ők ezzel nem törődtek. Az éheztetés következtében mindhárom kutya kórosan sovány állapotba került. A kutyák betegségei, a staffordshire összemarásokból származó sérülései sem voltak ellátva, a németjuhász kölyök azonosítóval, oltási könyvvel nem rendelkezett.

A megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba tájékoztatása szerint az ügyben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat a lenti ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában