Jégcsapok

2018.03.05. 14:51

Veszély a fejünk felett

A hőmérséklet ingadozása miatt, az olvadás és fagyás következményeként csúszós járdákra, és veszélyesen lelógó, tetőről leeső jégcsapokra számíthatnak a gyalogosok.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotós: Zala MKI

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a lakosság figyelmét, hogy a jogszabályok szerint a veszélyes, lelógó jégcsapok okozta veszélyhelyzet elhárítása az ingatlan tulajdonosának felelőssége.

A tulajdonos köteles továbbá a veszélyes hótömegekről és jégcsapokról a járókelőket figyelmeztetni, ugyanis akár gondatlanságból elkövetett emberöléssel is gyanúsítható az, akinek házáról egy lehulló jégcsap halált okoz.

Az ingatlanok, üzletek, vendéglátóipari egységek, árusítóhelyek és társasházak előtt lévő járdaszakaszok folyamatos tisztántartásáról, az átereszeknek, árkoknak, csatornanyílásoknak hótól, jégtől való megtisztításáról, a síkos járdaszakaszok hintéséről, sózásáról, a jégcsapok eltávolításáról is a tulajdonos, illetve a használó köteles gondoskodni.

Fotós: Zala MKI

A Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a személyi sérülések és balesetek elkerülése érdekében kéri a járókelőket, hogy körültekintően közlekedjenek, és fokozottan figyeljenek környezetükre.

Fotós: Zala MKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában