Defibrillátorok

2018.02.23. 12:14

Életmentő készülékek a zalai rendőrségeken

Életmentésre is kiképezik a zalai rendőröket, ennek fontos állomásaként öt defibrillátort helyeztek el a zalai kapitányságokon. A készülékekre a rendőrségi épületek homlokzatára felszerelt nagyméretű tábla hívja fel a figyelmet. Az eszközöket pénteken mutatták be a megyei rendőr-főkapitányságon.

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

Hazánkban több ezren halnak meg közterületen hirtelen szívleállás miatt. Többségük megmenthető lenne, ha időben segítséget kapnának. Ezért a rendőrség csatlakozott az Országos Mentőszolgálat hősképző programjához. A rendőrség egyben helyet is ad a képzésnek, amin az eszköz nélküli életmentést oktatják. Fontos: erre nemcsak rendőrök, hanem bárki jelentkezhet. A résztvevőknek megtanítják a defibrillátorok kezelését is.

Fotó: Pezzetta Umberto

A megyei rendőr-főkapitányság két automata és három félautomata készüléket szerzett be és helyezett el a kapitányságok ügyfélfogadó tereiben, így 24 órában elérhetők. Használatukra, a szakszerű életmentésre kiképezték a szolgálatot adó biztonsági őröket és rendőröket is az úgynevezett police medic nevű programban. Köztük Vincze Martin és Czimber Róbert őrmestert, akik a pécsi egyetemen vettek részt a háromnapos oktatáson. Felkészültségük alapján a jövőben ők már mentorként tanítják kollégáikat, mert az a cél, hogy a rendőrség lehető legtöbb dolgozója elsajátítsa az életmentést, mondta a pénteki bemutatón Szabados Gábor őrnagy, sajtóreferens.

M7 autópálya átkelő kilépő

Keszthelyi Rendőrkapitányság

8360 Keszthely, Deák Ferenc u. 31.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában