Ítélet

2018.02.17. 09:30

Brutális állatkínzás – Kiéheztette kutyáját egy zalai férfi

A másodfokon eljáró Zalaegerszegi Törvényszék jogerős ítéletével 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette az első fokon kiszabott 6 hónapos szabadságvesztést egy idős, állatkínzással vádolt zalai férfival szemben.

Dr. Bartalné dr. Mentes Judit

Ez a rémült kutya a kanizsai menhelyre került, chipet nem találtak benne, így gazdáját nem tudták azonosítani Fotó: Szakony Attila

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

2017 tavaszán az állatvédők lakossági bejelentés alapján jelentek meg a vádlott Zala megyei lakóházánál, ahol egy melléképületben egy elhanyagolt állapotú, kiéheztetett, járásképtelen kb. 11 éves kutyát találtak. Az állatot magukkal vitték, de a gondos ellátás ellenére végül néhány napon belül el kellett altatni.

A férfinek állatkínzás bűntette miatt kellett bíróság elé állnia. A vádlottat első fokon bűnösnek találták és 6 hónap börtönben letöltendő szabadságvesztésre ítélték. A vádlott enyhítésért, illetve felmentésért fellebbezett, így került az ügy másodfokon a Zalaegerszegi Törvényszék elé. A törvényszék tanácsa 2018. február 16-án a 6 hónapos börtönbüntetés végrehajtását 1 év 6 hónap próbaidőre felfüggesztette. Úgy ítélte meg, hogy tekintettel a vádlott idős korára, alacsony iskolai végzettségére – ami miatt cselekménye súlyát sem tudta teljes mértékben felfogni – a büntetési célok a kiszabott felfüggesztett börtönbüntetés révén is megvalósulnak.

Borítókép: Illusztráció/Szakony Attila

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában