Tavaszi koncertre várták a közönséget

2024.05.14. 13:00

Hétvégén Zalaegerszegen lépett fel a Canterina Kamarakórus

Korszakokon átívelő vidám, tavaszi koncertet adott a Canterina Kamarakórus a városnapi rendezvénysorozathoz kapcsolódva szombaton este Zalaegerszegen, a Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben. A reneszánsz, barokk, klasszikus, romantikus és XX. századi művek mellett ma élő szerzők könnyed hangulatú darabjai is elhangzottak.

Zaol.hu

Könnyed tavaszi koncertet adott a zalaegerszegi Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben a Canterina Kamarakórus hétvégén

Fotó: Tóth János

Vecchitől Händelen át többek közt Mozart, Mendelssohn, Gounod, Rossini, Puccini művei, az énekkar által nagyon kedvelt kortárs angol zeneszerző, John Rutter kórusdarabjait adták elő Kozma-Fridrich Eszter és a kórustag dr. Vajda Andrea zongorakíséretével.

A szóló blokkban Zumbók-Jakobovics Nikoletta csellójátékában, Székely Andrea és dr. Bikali Bernadett duettjében, Bujtor Anita, valamint Takács-Vizvári Boglárka szólóénekében gyönyörködhetett a lelkes közönség.

A koncert végén egy múltidéző kamaraéneklés is helyet kapott a Konyecskiné Haász Beáta kórustag által újra színpadra állított, Ludmány Levente közreműködésével előadott koreográfiás "Lollipop" című vidám dallal. A hangverseny két zárószámát a Pálóczi Horváth Ádám Alapfokú Művészeti Iskola leánykarával közösen énekelte a Canterina Kamarakórus, Szabó Szandra szólóénekével és Büki Hanna Dorina ütőhangszer-kíséretével, mindkét együttes vezetőjének, Décsy-Paál Enikőnek a vezényletével.

A Canterina legközelebb június 22-én, az Apáczai Művelődési Központ Szent Iván-éji rendezvényén ad könnyed nyári műsort.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában