Veszélyeztetéssel vádolják

2017.12.11. 16:19

Molesztálta a növendékeket a nevelő

A javítóintézetben élő kamasz fiúkhoz közeledett szexuálisan a nevelő, kiskorú veszélyeztetése miatt emeltek vádat ellene a minap.

Arany Gábor

A vádiratba foglalt történet szerint a férfi ez év január közepétől márciusig dolgozott a nagykanizsai javítóintézetben nevelői beosztásban az egyes csoportban. Március 9-én a munkaideje lejárta után este másik csoportba ment be és keresett egy növendéket, akit a szolgálatot teljesítő nevelő engedélye nélkül a mosókonyhába hívott és beszélgetett vele. Megkérdezte tőle, hogy az egyik tizenhét éves tanuló az ő testvére-e, mert bejelölte őt a Facebookon. Az igenlő válasz hallatán azt mondta, hogy a fiúnak jó teste van, szeretne vele megismerkedni és szexuális tartalmú megjegyzéseket is tett.

A fiatal a kitérő válaszokat adott, majd a történteket jelezte a nevelőjének. Az intézetben ez után lefolytatott vizsgálat kiderítette, hogy a nevelő több növendéknek is tett homoszexuális jellegű célzásokat. A fürdéskor rendszeresen bejárt a zuhanyzóba és ruhátlan testüket, nemi szervüket bámulta. Március elején történt az is, hogy szolgálaton kívül felment az egyes csoportba és felajánlotta kollégájának, hogy amíg cigarettázik, felügyeli növendékeket. Ez idő alatt kikezdett egy 15 éves fiúval, akit arra kért, mutassa meg, milyen izmos a hasa, és érdeklődés ennél is lejjebb kalandozott volna, de a fiú elmenekült a kínos helyzetből. Hasonló kérésekkel hozott zavarba két fiút, akit behívott a raktárba, és megpróbált közeledni hozzájuk, az esti fürdéskor pedig arra akarta őket rábírni, hogy feléje fordulva zuhanyozzanak. Ezekben a napokban kikezdett egy 16 éves növendékkel is, akivel előbb megmasszíroztatta a vállát, majd utalt rá, hogy szexuális kapcsolatot szeretne létesíteni vele. A zuhanyozáskor pedig bement és bámulta a meztelen fiút, aki hiába kérte, hogy menjen ki a fürdőszobából.

A történtek alapján a volt nevelő ellen kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt emelt vádat a kanizsai járási ügyészség, közölte dr. Jánky Judit, a megyei főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában