Vádirat

2017.12.07. 09:35

Adósság behajtása veréssel

Pár tízezer forintos tartozás visszafizetése helyett egymilliót követelt ismerősétől az a fiatal férfi, aki ellen nemrég emeltek vádat – az adósság behajtásában neki segítő társával együtt.

Arany Gábor

A 27 éves K. Tamás több tételben marihuánát adott el egyik ismerősének tavaly szeptember előtt, ám a vételár egy részével a vevő adós maradt. Miután az illető a tartozásából 20 ezer forintot 2016 szeptember közepén törlesztett, az eladó közölte vele, hogy már egymillió forintot kell fizetnie a kamatok miatt, és ha ezt nem teszi, akkor ennek fejében adja át neki BMW 525 TD típusú gépkocsiját.

A csekély tartozása ellenére az adós ebbe belement és aláírta az előre elkészített adásvételi szerződést, mert hitelezője a kérésének nyomatékosítására fegyvereket vett elő. K. Tamásnak ennyi sem volt elég, mert ez után is többször kereste áldozatát, hogy a tartozását behajtsa rajta, de nem érte el. Ilyen előzmények után 2016. október 7-én kora este a kölcsönügyletbe keveredett fiatalt az egerszegi jégcsarnoknál várta barátja, a 18 éves G. Imre társaságában.

Utóbbi tudott róla, hogy a fiatal 50 ezer forinttal tartozik K. Tamásnak, aki ennek fejében az autóját is követeli tőle. G. Imre a jégcsarnokhoz edzésre érkező fiatalt félrehívta a parkolóba, ott társával együtt rátámadt, a földre került áldozatukat mindketten rúgták, ütötték, közben megöléssel fenyegették. A verés után a parkerdő felé kezdték rángatni és pénzt követeltek tőle, aminek hatására 50 ezer forintot nyújtott át a megtámadott, akitől az autója másnapi átadását is követelték.

A továbbiaknak a rendőrök megjelenése vetett véget. K. Tamás ellen ekkor már büntetőeljárás folyt kábítószer birtoklása, illetve kereskedelme miatt, a jégcsarnok melletti összecsapáskor is kábítószer hatása alatt állt.. G. Imrét pedig az év májusában ítélték el garázdaság, testi sértés, valamint emberölés kísérlete miatt végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetésre.

Érdeklődésünkre a megyei főügyészség sajtószóvivője, dr. Pirger Csaba közölte, a két fiatal férfi ellen társtettesként elkövetett zsarolás és testi sértés miatt emelt vádat az egerszegi járási és nyomozó ügyészség, az idősebbet kábítószer-kereskedelem és kábítószer-birtoklás bűntettével is megvádolták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában