Tűzeset

2017.11.23. 19:01

Szalmabálák égnek Kisszigetnél! – Frissítve!

Körülbelül százötven szalmabála kapott lángra egy pulykatartással foglalkozó létesítménynél.

Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság, Korosa Titanilla

Fotó: Korosa Titanilla

A bálákat az épület nyugati oldalán található, mintegy 45 méter hosszú féltető alatt helyezték el. A lángok elfojtásán a lenti, a zalaegerszegi, a pacsai és a nagykanizsai hivatásos tűzoltók dolgoznak, jelentős erőkkel és több vízsugárral. Munkájukat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja a helyszínen. Az épületben tartott hatezer pulyka levegőellátása megoldott, mivel a szellőztetőrendszer a tűz ellenére is működik – írja a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Frissítés:

Jelenleg is dolgoznak a tűzoltók Kisszigeten a 120 bála biztonságos eloltásán, a munka reggelig is eltarthat. A helyszínen nemrégiben Hunyadi Károly Attila őrnagy, tűzoltásvezető elmondta: 17 óra körül érkezett be az első segélykérés a tűzesettel kapcsolatban, majd megkezdték az oltást a helyszínre több településről is érkező tűzoltó egységek, illetve munkagép is segíti a munkájukat. Az oltásban az esti órákban is még közel 30 tűzoltó vett részt, illetve a helyiek is besegítettek. A tűz a pulykanevelő telepen épülete melletti bálatárolóban keletkezett, itt mintegy 120 szalmabála égett, amik veszélyeztették a 900 négyzetméretes, kétszintes pulykanevelő nyugati oldalát, így a tűzoltók elsődleges feladat ennek megfékezése volt. Mind a két szinten találhatók pulykák, így nagy erőt fordítottak arra, hogy az állatok épségét megóvják és a füst elvezetését is igyekeztek biztosítani.

A tulajdonos kérésére a sajtó munkatársait nem engedték közel a műveleti területhez,
csak a kapun kívülről sikerült fotót készíteni Fotó: Korosa Titanilla

Az elhullott állatok számára egyelőre nem ismert. Jelenleg munkagéppel bontják az épületrészt, a bontás után az épület szellőzése már biztosított lesz. A tűz okát vizsgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában