Frissen Zalából

2021.11.20. 07:51

Ilyen időjárásra számíthatunk szombaton Zalában

Általában többórás napsütésre, gomolyfelhő-képződésre van kilátás csapadék nélkül.

zaol.hu

Fotó: Elekes Gergő

Az éjszaka képződött köd legtöbb helyen gyorsan feloszlik, ugyanakkor az északkeleti megyékben jó eséllyel egész nap megmaradhat a rétegfelhőzet és a párás, ködös idő. Az északnyugati szelet eleinte nagy területen kísérik élénk, időnként erős lökések, majd délután mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet a naposabb részeken 10 és 14, az erősen felhős, borult helyeken 5, 9 fok között várható. Késő estére általában 0 és +8 fok közé hűl le a levegő – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás ma sem terheli szervezetünket. Több-kevesebb napsütésre, hűvös időre számíthatunk. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli órákban érezhető hideg miatt a mozgásszervi betegségben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet, korábbi csonttörések helye fájdalmassá válhat – írja a Köpönyeg.

Kiemelt képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!