A téli táj

2021.01.18. 08:11

Így érkezett meg a hó Zalába – képes összefoglaló

A hétvégén ismét havazott megyénkben. Sokan a szabadban töltötték idejüket, hogy átélhessék a tél adta örömöket.

zaol.hu

Behavazódott a táj a Balaton-parton

A téli időben sokan gyönyörködtek a hófehér tájban a keszthelyi Balaton-parton és a környező településeken, Gyenesdiáson, Vonyarcvashegyen vagy a balatongyöröki Szépkilátónál. Képeinkért kattints IDE!

Így fest télen a keszthelyi városi strand

A keszthelyi fürdőzőhelyen, ahol nyáron nagy a nyüzsgés, a hétvégén mindössze a kacsák és a szél hangja törte meg a csendet. A városi strand téli arcáról készült képgaláriánkat ITT tekintheted meg!

Vasárnap elkezdett befagyni a Balaton

A jégképződés leginkább a Balaton déli partján indult meg, több helyen egy vékonyabb jégréteg alakult ki. A fagyos Balatonról az alábbi felvételt mutattuk meg, amelyet az Időkép munkatársai alkottak:

Varázslatos téli táj a Batsányi-kilátóból

Csodaszép mesevilág tárult elénk vasárnap a balatongyöröki Batsányi-kilátóból! Képválogatásunk ismét felidézzük:

Lesett a hó, máris hócsatába keveredtünk Nagykanizsán

Gyerekek és felnőttek egyaránt örömüket lelték a havazásban, a tél adta lehetőségeket a nagykanizsaiak is kihasználták. Amint az alábbi videó mutatja, Pásztor András „kemény hócsatába” keveredett!

Fotóinkon a csodálatos téli fények:

Zalaegerszegre is megérkezett a hó

A Gébárti-tónál is előkerültek a szánkók. Bár a tó megfagyott, a felszínén csupán egy leheletnyi jégréteg alakult ki. Fotóinkat IDE kattintva nézheted meg!

Kedves hókislány a zalaegerszegi kertvárosból

Zalaegerszegen egy bájos hókislány is született a kreatív kezek által, akinek haja egy régi felmosófa fejéből készült. ITT található a róla szóló írásunk!

Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!