Skandináv ciklonnal érkeztek a zivatarfelhők

2020.07.03. 07:00

Látványos jelenséget örökítettek meg a Nagykanizsai Viharvadászok

A Nagykanizsai Viharvadászok rajonganak a zivatarfelhőkért, s a minap egészen a megye északi részéig autóztak, hogy fényképezhessék azok vonulását. Közben pedig látványos fényképeket készítettek a villámokról is.

Benedek Bálint

A kanizsai viharvadászok látványos jelenségeket örökítettek meg

Fotó: ZH

A viharvadász alakulat két tagja, Gazdag Attila és Harcz Endre a héten már figyelték a különféle időjárási adatokat, melyekből arra következtettek, hogy a megye északi részére, illetve Vas megyéig kell utazniuk a zivatarrendszer megfigyelésére. A felhők a nyugati határszélen már tornyosultak, így igazán intenzív viharra készültek. Szerencséjük volt, hiszen a villámok pókhálóként szőtték be a borult égboltot, ezért számos jó fényképet készíthettek.

A kanizsai viharvadászok látványos jelenségeket örökítettek meg
Fotó: ZH

– A mostani gyakori zivatarok északon, Skandinávia felett lévő ciklon hosszan elnyúló frontrendszeréből származnak – mondta Harcz Endre viharvadász. – A következő napokban a meleg időjárás folytatódik, ám ezt olykor megzavarhatják a zivatarfelhők, amikből helyenként sok csapadék hullhat. Elképzelhető, hogy ennek a kiszámíthatatlanságnak mi nem örülünk, a növényeknek viszont kedvez, hiszen a napi locsolás megoldott. Tehát a szeszélyesség egy darabig még kitart, de jó hír, hogy nem fogunk fázni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!