Főszerepben a napsütés

2019.02.17. 08:10

Kora tavaszias napok várnak ránk Zalában – Küldjön képet!

Vasárnap kora tavaszias időjárásra számíthatunk, az enyhe idő pedig tovább folytatódhat a jövő hét elején.

zaol.hu

Fotó: pixabay.com

Ahogyan közeledik a hónap vége, úgy egyre közelebb érezhetjük a tavaszt. Vasárnap csapadékmentes, enyhe időjárásban lehet részünk.

Maximumok vasárnap délután Fotó: met.hu

A kezdetben ködös, felhős területeken is nagyrészt kitisztul délelőtt az idő, kiderül az ég, de északkeleten maradhatnak végig párás, felhős kisebb körzetek. Csapadék nem várható. Gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 10 és 15 fok között alakul, de a hosszabb ideig ködös, párás vidékeken néhány fokkal hűvösebb lesz. Késő estére általában -2 és +4 fok közé hűl le a levegő – írja előrejelzésében az OMSZ.

A jövő hét elején is hasonló idő várható

Örülhetnek, akik az enyhülésnek szurkolnak, ugyanis az OMSZ szerint a következő napokban folytatódik a kellemes, kora tavaszias idő, jelentős csapadék szerdáig nem várható. Hétfőn reggelre ugyanakkor tartós, sűrű köd képződhet, elsőfokú riasztást adtak ki a megyére.

Zala megyére is elsőfokú riasztást adtak ki Fotó: met.hu

Az éjszakánként képződő köd és alacsonyszintű rétegfelhőzet napközben az északkeleti, keleti megyékben egyre kevésbé oszlik fel, ott tartósan borult, párás területek is lesznek. Szerdáig érdemi csapadék nem lesz. Csütörtökön azonban másutt is erősen megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében már elszórtan lehet eső, zápor – írják a távolabbi kilátásokról.

Küldjön képet a napsütéses időről!

Az időjárás alakulása kedvez a kimozdulásnak. Önök hogyan használják ki a jó időt? Várjuk fotóit a [email protected]-ra!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!