Időjárás

2018.12.07. 07:00

Szeszélyes hétvégének néz elébe Zala megye

Plusz fokokat ígér a meteorológia megyénkbe, akárcsak erős szelet és esőt.

zaol.hu

Fotó: Rákos Bianka

A péntek reggel még hűvösen és esősen indul, ám a 0°C délutánra 10°C-ra szökhet fel. Az előrejelzés szerint az ég végig borús marad, csupán néhány órára szakadozhat fel a felhőzet. A nap folyamán az alacsony légnyomás alaposan meggyötörheti az arra érzékenyeket. Estére csupán néhány fokot csökken a hőmérséklet, akkor 6-7 °C-ra számíthatunk.

Szombat hajnalban erős szél és eső éri el megyénket. Szerencsére túl sokat nem időzik felettünk, hiszen a délelőtti órákra elvonul. A hőmérséklet reggel 6°C, délután pedig 8°C lesz. Az ég felhős marad ugyan, de több csapadékkal már nem kell számolnunk. Az esti órákban sem lesz fagy, hiszen 5°C-ra hűl a levegő.

A vasárnap esővel indul, melyet időnként erős széllökések kísérhetnek. A csapadék kitart egészen délutánig, miközben a különösen alacsony légnyomás is elronthatja a napot. Reggel 2°C-ot, délután 8°C-ot, este pedig 4°C-ot mutatnak majd a hőmérők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!