Fejlesztésekről tartottak sajtótájékoztatót

2024.03.19. 18:00

Parkolóbővítés, és útfelújítások Nagykanizsán

A választókörzetét érintő idei fejlesztésekről tartott sajtótájékoztatót Radics Bálint önkormányzati képviselő.

Pásztor András

Radics Bálint a Sörgyár utca felújításáról beszélt

Fotó: Gergely Szilárd

A képviselő elmondta: a MAORT-telepi társasházaknál a meglévő parkolóhelyeket felújítják és duplájára növelik a férőhelyek számát. Emellett megoldják a terület vízelvezetését és a közvilágítást is kiépítik a rendelkezésre álló 20 millió forintból.

– A másik fontos fejlesztés a Sörgyár utca felső részének rekonstrukciója, ott ugyanis áldatlan állapotok uralkodnak – mondta a képviselő. – Az utca ezen szakaszán szinte nincs is aszfalt, noha a környéken lévő cégek és vállalkozások telephelyeire több mint száz ember jár naponta dolgozni. A közel 200 méteres útszakasz rekonstrukciójára 14 millió forintot különítettek el.

Radics Bálint végül a Tripammer utca felújításával kapcsolatban azt mondta: Balogh László polgármester 200 millió forintot tervezett a teljes és átfogó felújítására, ám az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója nem közvetlen önkormányzati forrásból, hanem az úgynevezett TOP-forrásokból finanszírozná a beruházást, de hogy ezen pénzek mikor realizálódnak, arról egyelőre nincs információ. Még az sem kizárt – fogalmazott Radics Bálint –, hogy az idei évben nem lesz felújítva a Tripammer utca.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!