Közgyűlési döntés

2024.01.09. 19:00

A Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. idei tervei

A piaci helyzet miatt önkormányzati terület értékesítésével számol, de az óvatosság elvét figyelembe véve nem tervez ingatlanértékesítésből származó jutalékot, így árbevételt sem.

Arany Gábor

A Deák téri társasházbeli irodák bérbeadásából 11,2 millió forint bevételt terveztek

Fotó: A szerző

Egyebek mellett ez is szerepelt a Zalaegerszegi Városfejlesztő Zrt. 2024-re készített előzetes üzleti tervében, amit a legutóbbi önkormányzati közgyűlésen fogadtak el a képviselők. 

A vagyongazdálkodási feladatok megvalósításából közel 1,9 millió forint árbevételt terveztek az önkormányzati tulajdonú cégnél. A saját és önkormányzati tulajdonú ingatlanok bérbeadásból az elmúlt évinél kevesebb árbevételt terveznek 2024-re. A volt laktanya területén ez évben fejlesztés indul, a bérleti szerződések 2023 végével megszűntek, ezért innen árbevételt nem terveznek. A Závodszky utcai volt nyomdatelephelyet belső inkubátorházként hasznosítják, de az önkormányzat ezt el kívánja adni, ezért ebből csak az első fél évre számítanak bérleti díjakra 9 millió forint nagyságban. Az inkubátorházakból a tervek szerint 73,8 millió forint, a városi ügyfélszolgálati irodának is helyet adó Deák téri társasházban lévő, még nem értékesített irodák bérbeadásából 11,2 millió forint bevételt terveztek. 

A cég a városi önkormányzat uniós és hazai pénzügyi támogatásokkal megvalósítandó gazdaságfejlesztési célú projektjeinek menedzselésében is részt vállal, tekintettel arra, hogy elindult a Top Plusz program. E tevékenységből származóan 63,3 millió forint árbevétel került az előzetes üzleti tervbe. A  gazdasági társaság részt vesz Zalaegerszeg befektetést támogató programjának működtetésében befektetők felkutatásával és a városba telepítésével, a helyi vállalkozói tőke bevonásával, felmerülő költségek megtérítése mellett, jutalék elszámolásával. A program elsődleges célja a már itt működő vállalkozásokat segíteni a munkahelyek megtartásában, gyarapításában, valamint új cégek idetelepítésével további munkahelyek létesítése. A program működtetéséből 8 millió forint árbevételre számít a cég.

A cég előzetes üzleti tervét 293,7 millió forint nettó árbevétellel és 535 ezer forint adózott eredménnyel fogadta el a közgyűlés.

A képviselők határozatot hoztak a vezérigazgató prémiumfeladatairól is. Eszerint az éves személyi alapbér 30 százalékának megfelelő összeget kaphat az esetben, ha az Északi Ipari Park ivó- és szennyvízhálózatának fejlesztéséhez kapcsolódó feladatokban eredményesen vesz részt. Ugyanekkora összeg adható számára Zalaegerszeg gazdaságfejlesztési projektjei pályázati anyagának összeállításáért, benyújtásáért a TOP Plusz programhoz. A zalaegerszegi volt laktanya területének hasznosítására vonatkozó projekt összeállításáért, a fejlesztéshez szükséges feltételek biztosításában való aktív részvételért az éves személyi alapbér ötödének megfelelő prémium fizethető ki. Ugyanekkora összeg fizethető ki prémiumként az Északi Ipari Park területének rövid távú bővítési lehetőségének vizsgálata, valamint a lehetőség szerinti, ütemezett megvalósítás előkészítése esetén.

A képviselők döntöttek a vezérigazgató személyi alapbéréről is, havi bruttó 660 ezer forintban állapítva meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!