Mintegy 1,5 kilométer

2023.10.11. 13:30

Három utcát érint az aszfaltozás Molnáriban

A dél-zalai település belterületének több utcáját is érinti a Magyar Közút Nonprofit Zrt. aszfaltozása. Molnári polgármestere örül a fejlesztésnek, hiszen a lakosság évtizedes álma teljesülhet.

Kósa János polgármester az útfelújítás helyszínén

Fotó: Szakony Attila

A beruházással kapcsolatban a közelmúltban megkerestük a kivitelezést végző Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályát. Úgy tájékoztatták lapunkat, hogy a társaságuk a hazai finanszírozású Magyar falu program keretében saját kivitelezésben végzi a kezelésébe tartozó azon utak felújítását, melyek a pályázati kiírási feltételeknek megfelelnek. 

A közleményből kiderült: a program keretében a 6835-ös jelű Murakeresztúr-Letenye összekötő út 2+100 és 7+988-as kilométerszelvények közötti szakasza újulhat meg. Ez a murakeresztúri csomópont után 2,1 kilométerre kezdődik és Tótszerdahely előtt fejeződik be. A szakemberek a burkolat kiegyenlítését és kopóréteggel történő megerősítését, valamint padkarendezést végeznek. Az első szakasz munkálatai már lezajlottak, a második szakasz felújítása október elején indult Molnári lakott területi részén. A munka befejezése áthúzódhat 2024-re, de a pontosabb ütemezésről csak később nyújtanak tájékoztatást.

Ottjártunkkor épp a Zrínyi utcai kápolna közelében dolgoztak a szakemberek.

- A magyar kormány, valamint Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő és a Magyar Közút munkatársainak jóvoltából a településen élők régi álma válik valóra a burkolatfelújítással - mondta Kósa János polgármester. - A nyomvonalon mintegy 1,5 kilométert érint az aszfaltozás, a Dózsa, a Zrínyi és a Kossuth utca újul meg. A beruházásnak köszönhetően egyértelműen szépül a falukép és javul a lakosság életminősége.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!