A Körmendi utca következik

2023.09.11. 13:30

Minden járdaszakasz megújult a Zalalövő központjában

A Szabadság tér déli oldalán található járdaszakasz térburkolásával teljesen megújul a városközponti gyalogos közlekedési infrastruktúra Zalalövőn. A munkálatok ezekben a napiokban zajlanak.

Gyuricza Ferenc

Gyarmati Antal polgármester a felújítás helyszínén

Fotó: Gyuricza Ferenc

Minderről Gyarmati Antal polgármester tájékoztatta lapunkat, aki azt is hozzátette: miután a Rákóczi utca déli szakaszának újraaszfaltozásával párhuzamosan az ottani járda térburkolattal való kiváltása is megtörtént, a városközpontban gyakorlatilag ez az egyetlen részen maradt volna a régi járda. Miután annak állapota azonban műszakilag már nem volt megfelelő, így a képviselőtestület úgy döntött, ezt a szakaszt is térkövezteti.  

- Ez egy rövid szakasz, de sokan közlekedtek rajta, hiszen Zalalövő az egyik legforgalmasabb pontján található – magyarázta a polgármester. – Használatát nehezítette töredezett állapota, ami miatt már-már balesetveszélyesnek is ítéltük, illetve rontotta a városképet, ezért mindenképpen megérett a felújításra. Pályázati támogatást erre a szakaszra nem tudtunk igénybe venni, ám saját bevételeink terhére biztosítani tudtuk hozzá a szükséges forrást, így a Rákóczi utcán zajló munkálatok befejezése után ennek a résznek is nekiállítunk.

Gyarmati Antal hozzátette: mindösszesen 215 négyzetméter térkövezéséről van szó, a munkálatok költsége azonban így is négymillió forintot tesz ki. Ez abból is adódik, hogy a régi aszfaltozott járdát vissza kellett bontani, majd új szegély kialakítása következett, s csak azt követhette a térkövezés. Ezzel a városközpontban teljesen megújultak a járdafelületek, a gyalogos közlekedési infrastruktúra fejlesztése azonban tovább folytatódik, az önkormányzat reményei szerint legközelebb a Körmendi utca kap új járdát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!