Az ősz folyamán elkészülhet

2023.09.15. 14:30

Kisfakoson is kezdődhet az aszfaltozás

Hamarosan elkezdődik a Damjanich utca aszfaltozása, a kisfakosi városrészben lévő útszakaszt 880 méter hosszúságban újítják meg.

Pásztor András

Szabó Szilárd képviselő a Damjanich utca töredezett aszfaltburkolatát mutatja

Fotó: Gergely Szilárd

Szabó Szilárd, a városrész önkormányzati képviselője elmondta: a belterületi útszakasz katasztrofálisan rossz állapotban van, ezért már 2020-ban indítványozta annak felújítását.

- A kivitelezési tervek rendelkezésre álltak, ezért az 588 millió forintos kormányzati támogatás fejlesztési listáján is szerepelt a beruházás, ám az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) frakciója akkor nem tartotta szükségesnek a felújítást - emlékeztetett Szabó Szilárd. - Közel három évet kellett várni, hogy az ÉVE képviselőit jobb belátásra bírjuk, így végül ez az utca is új aszfaltburkolatot kaphat, mintegy 22 millió forintos ráfordítással.

A képviselő elmondta: a munkaterületet hamarosan átadják a kivitelezőnek és várhatóan az ősz folyamán el is készül a beruházás. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!