300 négyzetméteren

2023.09.13. 15:00

Átadták a munkaterületet, épülhet a játszótér Nagykanizsán

A munkaterület szerdai átadásával megkezdődik egy új játszótér kialakítása a Kanizsa Aréna melletti zöldterületen. A Szerencsejáték Zrt. által felajánlott létesítmény úgynevezett befogadó játszótér lesz, amely a fogyatékossággal élő és ép gyermekek együtt játszásának lehetőségét biztosítja majd.

Pásztor András

Az új játszótér látványterve

Forrás: ZH-Archívum

Balogh László polgármester elmondta: a Kanizsa Aréna melletti, megközelítőleg 300 négyzetméteres területen egy játékelemekben bővelkedő, vár tematikájú játszótér épül. A beruházást - pályáztatás útján - a Szerencsejáték Zrt. bonyolítja le.

- Az akadálymentes játszótér költségeinek döntő részét a Szerencsejáték Zrt. biztosítja, de az önkormányzat is hozzájárul a beruházáshoz 4,3 millió forinttal, a kapcsolódó fejlesztések, vagyis a járda, a kerítés és az ivóvíz-vezeték kiépítésének költségeit állva - hangsúlyozta Balogh László, aki hozzátette: a munkaterület átadását követően szeptember 20-án el is kezdődnek a munkálatok, és várhatóan október végére a játszóteret már birtokukba vehetik a gyerekek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!