Így fest az épület és környezete a magasból

2023.08.16. 13:30

Őszre elkészül a Fehér Hattyú Bisztró

Lassan finiséhez érkezik a Fehér Hattyú Bisztró építése.

Mozsár Eszter

Ahogy a madár látja: balra a nemsokára elkészülő étterem, jobbra a kézművesek háza

Fotó: Pezzetta Umberto

A terveknek megfelelően a befejező munkálatokat végzik a szakemberek: burkolják a homlokzatot, a belső térben folyik a gipszkartonozás, a festés és a glettelés. Nemsokára helyére kerülnek a nyílászárók is. A belső munkákkal egyidejűleg teszik rendbe az építkezés környezetét. A csapadékos időjárás némileg hátráltatta a kivitelezőket, ám mindenképpen határidőre befejezik az épületegyüttest – tájékoztatta lapunkat Kónya Zoltán, a Homeland Építőipari, Ingatlanforgalmazó és Szolgáltató Kft. ügyvezetője.

A tervek szerint az étterem egész évben várja majd a vendégeit. A tervezők nagy üvegfalakat álmodtak, így biztosítva a panorámás kilátást a tóra. A külső-belső terek egybenyitásával jó idő esetén akár 60 vendéget is fogadhatnak. A régi nyilvános illemhely helyén szabadtéri kemence és közösségi tér kap helyet.

Zalaegerszeg önkormányzata a Széchenyi 2020 Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több mint 400 millió forint értékben valósította meg a beruházást, méghozzá „A Gébár-ti-tó és környékének rekreációs, szabadidős használatát elősegítő infrastruktúra kialakítása II. ütem” elnevezésű projektnek köszönhetően.

Az elmúlt hónapokban a Gébárti-tó mellett sétálók vagy a szomszédos kézművesházba igyekvők figyelemmel kísérhették az építkezés folyamatát. Azt, ahogy a földből kinőve a magasba tör az épület, amit most sajátságos módon, madártávlatból vehetünk szemügyre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!