Magyar falu program

2023.07.17. 13:30

A felújított söjtöri járdaszakasz a falu tulajdonába is kerül

A Magyar falu program támogatásával a napokban újabb járdaszakasz felújítása fejeződött be Söjtörön – adta hírül a település honlapja.

Varga Andor

A megújult járdaszakasz egy része

Forrás: Söjtöri Önkormányzat

A bejegyzés szerint az MFP-től még 2022-ben nyert el 10 millió forintos, vissza nem térítendő támogatást az önkormányzat, mely összeget minimális önerővel kellett kiegészíteni, hogy a Deák Ferenc út mentén, a tófeji elágazótól a 63-as számú házig tartó, közel egy kilométeres szakaszt rendbe tudják hozni.
Könyves Gábor polgármester emlékeztetett: a Deák út nyugati oldalán az elmúlt években önerőből már megtörtént az állam tulajdonában és kezelésében lévő járdából 3,5 kilométeres szakasz felújítása. A mostani pályázat különlegessége, hogy a felújított rész a falu tulajdonába is kerül.
Ehhez a beruházáshoz kapcsolódva lezajlott a település templomának hátsó oldalához vezető, eddig botlásveszélyes kis gyalogjáró rekonstrukciója is. Itt a régi betonlapokat felszedték és új, betonozott, biztonságos feljárót építettek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!