Latorcai Csaba, területfejlesztési miniszterhelyettes Zalaegerszegen tárgyalt

2023.06.08. 14:10

Zalaegerszeg álomszerű gazdasági és kulturális fejlődésen ment át

Arany Gábor

Fotó: Pezzetta Umberto

A kormány partnerséget kínál a régióknak, megyéknek és a járásoknak, fogalmazott Latorcai Csaba területfejlesztési miniszterhelyettes, a miniszterelnökség parlamenti államtitkára, amikor június 8-án, csütörtökön délelőtt Zalaegerszegre, a megyeházára érkezése után kérdeztük. Mint mondta, úgy kívánják megtalálni a térségek gazdasági kitörési pontjait, hogy konzultálnak az érintettekkel, a helyi politikai, társadalmi és gazdasági élet szereplőivel. Kiemelte, Zalával kapcsolatban kijelenthető, hogy nem utolsó sorban a kormányzati támogatásoknak köszönhetően Zalaegerszeg álomszerű gazdasági és kulturális fejlődésen ment át. Hasonló fejlődést kell megélnie az egész megyének, tette hozzá. A látogatása célja, hogy megtaláljak a versenyképességet erősítő, a kitörést segítő pontokat, amelyek lehetővé teszik Zala többi térségének a fejlődését, mondta.

A megyei közgyűlés elnöke, dr. Pál Attila a látogatás kapcsán arról beszélt, hogy az elmúlt tíz év Zala újraiparosításáról szólt, de a városok környékének és a kisebb településeknek a bevonása nélkül nem lehet tovább fejlődni. Ehhez fel kell tárni, miként lehet a modern ipart munkaerővel ellátni, egyebek mellett erről is szól ez a konzultáció, fogalmazott az elnök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!