Az ígéret szép szó...

2023.06.21. 16:09

Az ÉVE minden egyes nagykanizsaiaknak tett ígéretét számon kérik

Az Éljen VárosuNK! Egyesület (ÉVE) be nem teljesített ígéreteivel már tele a padlás, a kanizsai emberek joggal kérhetik számon a közgyűlésben többségben lévő frakciót – szögezte le Bizzer András alpolgármester, aki jelezte: az ÉVE minden egyes, a város lakóinak tett ígéretét számon kérik.

Pásztor András

Máig nem épült körforgalom a Hevesi-Rózsa utca kereszteződésébe

Fotó: Gergely Szilárd

Mint azt Bizzer András felidézte: az ÉVE még 2020-ban, azaz 3 évvel ezelőtt határozta el, hogy épüljön körforgalom a Hevesi és Rózsa utca, valamint a 7-es út Hevesi utcai csomópontjában, ám a kanizsaiak azóta is hiába várják ezeket a beruházásokat.
– Dr. Károlyi Attila 2021 novemberében azt nyilatkozta a Kanizsa TV-ben a Hevesi-Rózsa utca kereszteződésébe tervezett körforgalomról, hogy idézem: „ezerrel megy a tervezés, s nagyon bízunk benne, hogy a jövő év végére meg is lesz, belekerül a költségvetésbe ez a bizonyos körforgalom. Ez azt jelenti, hogy nem kell felbolygatni az utat, a járdát, egy kis csinosítás kell, ebből a szempontból egy kismértékű beruházás, s el fog készülni egy olyan körforgalom, ami nagyon-nagyon kell oda.”
Bizzer András úgy fogalmazott: ha ilyen „gyorsan” halad az ÉVE a város problémáinak megoldásával, akkor nem sok jóra számíthatnak a kanizsai emberek.
– Az ÉVE azt is megígérte, hogy körforgalom épül a 7-es út és a Hevesi utca kereszteződésében, ami szintén neuralgikus pontja a város közlekedésének – folytatta az alpolgármester, aki hozzátette: az ÉVE ezt az ígéretét sem tartotta be.
Bizzer András ugyanakkor rámutatott: a városban az elmúlt időszakban csak a 7-es út és a Petőfi utca kereszteződésében épült körforgalom, amiért Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő lobbizott és a magyar kormány finanszírozott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!