Türelmet kérnek

2023.04.25. 14:00

Jelentős forgalomkorlátozások Nagykanizsán a város napján

A városnapi fesztivállal összefüggésben jelentős forgalmirend-változások várhatók április 27. (csütörtök) és április 30. (vasárnap) között a város több pontján. Ezért a szervezők a lakosság odafigyelését és türelmét kérik.

Benedek Bálint

Az Erzsébet teret és környékét lezárják a városnapi fesztivál miatt

Fotó: Szakony Attila

A szervezők, vagyis a Kanizsai Kulturális Központ és a Kanizsa Turizmusáért Egyesület közleményéből kiderül, hogy a közlekedőknek főleg az Erzsébet téren és annak környékén kell figyelniük az útlezárásokra, forgalomkorlátozásokra és forgalmirend-változásokra.

Április 27-én, csütörtökön 18 órától április 30-án, vasárnap 5 óráig parkolási tilalom és teljes útzár lesz érvényben a tér keleti szakaszán a Fő út és a Rozgonyi utca között, valamint a nyugati szakaszon a polgármesteri hivatalnál. Szintén ebben az időszakban útzárra kell még számítani a Fő út Zárda utca és Sugár utca közötti részén. Az útlezárások területére a fenti időpontokban csak a lakók, a vásárosok, a vendéglátósok, a fellépők, valamint a rendezőség tagjai hajthatnak be a rendezők által biztosított behajtási engedéllyel.

Fotó: Szakony Attila

A szervezők a fesztivál ideje alatt a teherforgalmat is korlátozzák, vagyis a fent említett időpontban a Fő úton a Sugár utcai kereszteződéstől tilos a teherautó-forgalom az Erzsébet tér irányába, a személyautók csak célforgalom céljából mehetnek be a Múzeum tér felé, és csak az utóbbi tér bejárójáig, az Erzsébet tér és Magyar utca felé haladókat a Sugár és a Rozgonyi utca felé terelik.

Ezen felül az autóbusz-közlekedésben is változások várhatók. Április 27-én (csütörtök) 18 órától április 29. (szombat) üzemzárásig forgalmi korlátozás lép életbe. Lezárják a Fő út Zárda utca és Sugár utca közti szakaszát. A Dél-zalai Áruház megállóhelyet áthelyezik részben a Zrínyi utcában kialakított ideiglenes megállóhelyre, részben a Rozgonyi u. 1. elnevezésű megállóhelyre. Az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek. Április 30-án (vasárnap) üzemkezdettől az autóbuszok eredeti útvonalon közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!