Hetven új munkahely jött létre

2023.04.18. 16:24

Csomaglogisztikai üzemcsarnokot és benne új, automatizált szállítópályát adott át a Magyar Posta Zalaegerszegen

Hetvennyolc új munkahelyet teremtett a Magyar Posta csomaglogisztikai üzeme, ahol automatizált szállítópálya is megkezdte működését, a létesítmény avatását kedden tartották a Fuvar utcában.

Arany Gábor

Dr. Sifter Rózsa főispán, dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár, dr. Horváth Tamás, a Magyar Posta (MP) szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Panyi Mihály MP logisztikai fejlesztési igazgató, Varga János MP logisztikai üzemeltetési igazgató

Fotó: Pezzetta Umberto

A Magyar Posta szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese, dr. Horváth Tamás az esemény kapcsán arról beszélt, hogy idén nyolc városban épít ki a Magyar Posta automatizált csomagfeldolgozási rendszert, közülük az egyik a zalaegerszegi. Itt az üzemcsarnok több mint 2700 négyzetméteres területén digitalizált szállítópálya segítségével kezelik a csomagokat. A létesítményt körülölelő 12 ezer négyzetméteres szilárd burkolatú terület pedig a szállítójárművek közlekedéséhez, rakodásához biztosítja a feltételeket. A depóba telepített halszálka kialakítású szállítópálya óránként akár 2000 darab, a kamionokból ömlesztetten érkező küldemény feldolgozására is képes. Ennek során a gép a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, valamint azonosítását és irányítását is elvégzi. A 14 méter hosszan kinyúló, teleszkópos szállítópálya-szalag lehetővé teszi a kamionból való közvetlen ki- és bepakolást, valamint segíti a küldemények folyamatos feldolgozását. Az új üzemcsarnok vonzáskörzetébe hatvan posta tartozik, ezek 260-nál több településen látnak el csomagkézbesítési feladatokat, kiszolgálva azok 180 ezer lakóját. Szólt arról is, hogy az év végére a Magyar Postának minden vármegye-központban lesz logisztikai üzeme, mégpedig automatizált szállítópályákkal.

Biztosítani kell a Magyar Posta hosszú távon fenntartható működését, szögezte le beszédében dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár. A 28 milliárd forint értékű, a csomagkézbesítés területén végrehajtott, 2019-ben indított fejlesztéssel szeretnék elérni, hogy a Magyar Posta legyen belföldön a kis csomagok szállításában az első. A projektben eddig 23 depót hoztak létre, ebből 19 vidéken létesült, tette hozzá.

Vigh László országgyűlési képviselő az átadás kapcsán úgy fogalmazott, a Magyar Posta beruházása jól illeszkedik az északi ipari parkban zajló fejlesztések sorába.

Beszédében Balaicz Zoltán polgármester is az elmúlt években lezajlott beruházásokra, fejlesztésekre hívta fel a figyelmet. Ezek eredményeként a városban 2014 óta 4400 munkahely jött létre, az iparűzési adó 3 milliárd forintról 5,6 milliárdra nőtt, emelte ki. A város jövőjét határozzák meg a Fuvar utcaihoz hasonló beruházások, mondta és utalt rá: májusban logisztikai park építése kezdődik a közelben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!