Hetvennél több új munkahely

2023.04.18. 11:21

A Magyar Posta logisztikai üzemét avatták Zalaegerszegen

Hetvennél több új munkahelyet teremtett a Magyar Posta csomaglogisztikai üzeme Zalaegerszegen.

Arany Gábor

dr. Sifter Rózsa főispán, dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár, dr. Horváth Tamás, a Magyar Posta (MP) szervezetirányítási vezérigazgató-helyettese, Balaicz Zoltán polgármester, Vigh László országgyűlési képviselő, Panyi Mihály MP logisztikai fejlesztési igazgató, Varga János MP logisztikai üzemeltetési igazgató

Ebben az évben 8 városban épít ki a Magyar Posta automatizált csomagfeldolgozási rendszert, közülük az egyik a zalaegerszegi. Itt több mint 2700 négyzetméteres területen digitalizált szállítópálya segítségével kezelik a csomagokat. A depóba telepített halszálka kialakítású szállítópálya óránként akár 2000 küldemény feldolgozására is képes. Ennek során a gép a csomagok hitelesített tömeg- és térfogatmérését, valamint azonosítását és irányítását is elvégzi. A 14 méter hosszan kinyúló teleszkópos szállítópálya-szalag lehetővé teszi az ömlesztett szállítást, a kamionból történő közvetlen ki- és bepakolást, valamint segíti a küldemények folyamatos feldolgozását. Az új üzemcsarnok vonzáskörzetébe hatvan posta tartozik, ezek 260-nál több településen látnak el csomagkézbesítési feladatokat. A üzemcsarnokot, valamint a szállítópályát kedden dr. Láng Géza állami vagyonért és postaügyért felelős helyettes államtitkár, dr. Horváth Tamás, szervezetirányítási vezérigazgató-helyettes, valamint  dr. Sifter Rózsa főispán, Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán  polgármester jelenlétében avatták föl.

Fotó: Pezzetta Umberto
Pető Ákos csomagot kezel
Fotó: Pezzetta Umberto

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!