Ingatlangazdálkodás volt a téma

2023.03.29. 14:33

Testületi ülést tartottak Letenyén

Ingatlangazdálkodással kapcsolatos kérdésekről döntött többek között a minap megtartott testületi ülésén Letenye város önkormányzata.

Gyuricza Ferenc

Testületi határozattal engedélyezték a település közszolgáltató cége, az ÉKKÖV Kft. ügyvezetőjének, hogy értékesítse külterületen található, használaton kívüli telephelyét, amely már jó ideje  üresen áll, a területre ugyanis vételi szándék érkezett. Ezt a vagyongazdálkodás szempontjából pozitív fejleménynek tartották a képviselők, ezért is támogatták az adásvételi szándékot.

Szintén döntöttek arról, hogy a Szentháromság-plébánia részére tíz év időtartamra térítésmentesen használatba adják a Szabadság tér 12. szám alatti egyik volt önkormányzati bérlakást. Ehhez egyrészt módosítani kellett a lakások és helyiségek bérletének, valamint az elidegenítésének szabályairól szóló önkormányzati rendeletet, illetve elfogadták az ingatlanrész azon felújítási tervét is, amit Aigner Géza plébános nyújtott be a használatbavételi kérelemmel együtt. A katolikus egyház az ingatlant hitéleti és szakrális célra kívánja használni a jövőben, s tanodát is terveznek működtetni ott. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!