Magyar falu program

2023.03.20. 12:00

Megújult a temető kerítése Tormaföldén

A Magyar falu program egyik kiírásán nyert el 5 millió forintot a település önkormányzata, az összeget 3 millió forint önerővel egészítették ki, ebből újult meg a temetőt körülvevő kerítés.

Korosa Titanilla

Az új kerítésnél (b-j) Cseresnyés Péter, dr. Novák Anett jegyző és Kondákor József

Fotó: Korosa Titanilla

Kondákor József polgármester elmondta, egy 2021-es kiírást használtak ki, közben a járványhelyzet, valamint az építőiparban az áremelkedés és a vállalkozói díjak növekedése befolyásolta az építés menetét, de tavaly ősszel elkészült az új kerítés alapzattal. Mint mondta: településvezetőként mindig is fontosnak tartotta, hogy a temető rendben legyen a helyiek, a hozzátartozók igényeinek is megfelelően. A temető jórészt betelt, időszerű a bővítés, illetve gondolkodnak urnafal építésében, amire a kisebb településeken is egyre nagyobb az igény. Ehhez pályázati támogatásra lenne szükség. A faluban - tette hozzá - ezen kívül egy másik temetőt is gondoz az önkormányzat.

Megtekintette az új temetőkerítést Cseresnyés Péter országgyűlési képviselő is, aki arról beszélt, hogy a Magyar falu program, mely unikális támogatási lehetőség a kistelepüléseknek, várhatóan az ősszel folytatódik, de két területen már elkezdődött a források felhasználása. Egyrészt iskolák felújítására nyílik lehetőség, illetve az útfelújítási program is folytatódik, újabb, hosszabb szakaszát teszik rendbe a Csömödér és Tormafölde közötti összekötő útnak. A politikus arra biztatta a településvezetőket, hogy figyeljék a pályázati lehetőségeket. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!