A Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért Díjat később adják át

2023.01.09. 14:30

Polgármesteri üzenet az elmaradt újévi fogadás helyett

"Eredeti terveink szerint 2023. január 6-án, pénteken tartottuk volna városunk újévi fogadását, amely azonban sajnos harmadszor is elmaradt", írta lapunknak küldött elektronikus levelében Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere. Emlékeztetett: 2021-ben és 2022-ben a koronavírus világjárvány, idén pedig az energiaválság és az ahhoz kapcsolódó szigorú takarékossági intézkedések miatt nem került sor a programra.

Zalai Hírlap

Legutoljára 2020-ban volt újévi fogadás Zalaegerszegen. Képünkön Balaicz Zoltán mond beszédet

Forrás: ZH-Archívum

Közösségünk 2021-ben emlékezett Zalaegerszeg első, 1421-es, már városként (oppidum) való okleveles említésének 600 éves évfordulójára, 2022-ben pedig a település első, 1247-es, már "Egurscug" néven bejegyzett okleveles megjelenésének 775-dik, valamint az 1732-es hivatalos megyeszékhellyé válás 290 éves évfordulóját ünnepeltük, fogalmazott közösségi oldalán is közzétett írásában Balaicz Zoltán. Kiemelte: 2023-ban sem maradunk jubileum nélkül, igaz, kiemelkedő zalaegerszegi eseményre idén nem emlékezünk, helyette az 1848-as forradalom kitörésének 175-dik évfordulóját ünnepeljük majd, annak zalaegerszegi vonatkozásaival együtt. Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy 2023-ban lesz 730 éves az az 1293-ban kiadott oklevél, amely Zalaegerszeg nevének második írásos említését tartalmazza, már "Egerzeg" formában, hívta fel a figyelmet a polgármester.

Érkeznek a vendégek a 2007-es újévi fogadásra
Forrás: ZH-Archívum

Ami az újévi fogadás hagyományát illeti, folytatta Balaicz Zoltán, először 1994 januárjában rendezett az akkori városvezetés ilyet, tehát (a 2021-es és 2022-es kihagyásokat nem számolva) most lett volna a 28. alkalom arra, hogy egy hangulatos vacsora mellett, kiváló társaságban együtt köszöntsük az új esztendőt és gratuláljunk a Zalaegerszeg Gazdaságfejlesztéséért Díjjal (korábbi elnevezéssel Innovációs Díjjal) kitüntetetteknek. (Az új elnevezés az idén lépett életbe.)

Pillanatkép 2008-ból. Balra az akkori polgármester, dr. Gyimesi Endre
Forrás: ZH-Archívum

Ez alkalommal az ADA Kft. zalaegerszegi gyára, valamint a Tornyos és Társa Kft. fejlődést és megújulást szorgalmazó tevékenységét ismerjük el a díjakkal, de ezeket csak egy későbbi alkalommal tudjuk átadni a cégvezetőknek, közölte Balaicz Zoltán..

"Őszintén sajnálom, hogy ez a színvonalas esemény már harmadszor marad el, hiányozni fog a sok derűs párbeszéd, a megszívlelendő tanácsok, a megannyi jókedélyű eszmecsere", hangsúlyozta a polgármester, felhívva a figyelmet az elmúlt esztendő eredményeit és sikereit bemutató évértékelő prezentációra, amely ide kattintva érhető el: https://prezi.com/view/Q1ZV9wmgA6vnu7kC5bH6/

"Végezetül boldog, sikeres, szerencsés újesztendőt kívánok, de ami a legfontosabb: jó egészséget!" - zárta levelét és bejegyzését Balaicz Zoltán.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!