Azbesztcement helyett

2022.12.20. 18:30

Szennyvízcsatornákat cserélnek a pózvai külső kórházhoz vezető úton (galéria)

A Jancsó Benedek utcában zajlik a megyeszékhelyi szennyvízhálózat ottani szakaszának felújítása, amely a közel ötven évvel ezelőtt lerakott azbesztcement csövek cseréjét jelenti.

Arany Horváth Zsuzsa

Németh Gábor, Balaicz Zoltán és Arnhoffer András

Fotó: Pezzetta Umberto

Balaicz Zoltán polgármester, Arnhoffer András, a Zalavíz Zrt. elnök-vezérigazgatója és Németh Gábor, a körzet önkormányzati vezetője kedden a pózvai helyszínen tájékoztatta a sajtót a munkálatokról. Az EU-forrásból és a 30 százalékos városi önrészből megvalósuló csatornakiváltás 56 millió forintba kerül, a munkát az Észak-zalai Víz- és Csatornamű Zrt. végzi, várható befejezése 2023 első negyedévére esik.  A beruházás a területen lévő külső kórház számára is fontos, a közműnyilvántartás szerint onnan 4 szennyvízkivezetés érkezik, a Levendel László Otthon pedig egy szennyvízbekötéssel rendelkezik. A meglévő azbesztcement csatorna helyére KG-PVC csöveket tesznek, melyeknek vízszállító kapacitása jobb. Összesen 351 méter gerinc-csatornát, 46 méternyi bekötést érint a csere, a szakaszon 12 betonaknát is elhelyeznek. Arnhoffer András jelezte, ebben az évben húsznál is többször kellett kivonulniuk ide, hogy a bekövetkezett hibákat elhárítsák, ez jól mutatja a leromlott állapotot.

 

Balaicz Zoltán polgármester és Németh Gábor önkormányzati képviselő a szolgáltató cég minőségi munkáját emelte ki, hozzátéve, a szóban forgó beruházás 28 elemből álló felújítási csomag része, amely összesen 1,7 milliárd forintba kerül. Ez évben 8 projekt készült el, 2023-ban zajlik majd a többi.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!