NÉBIH

2022.05.05. 21:00

Cserélhető összetevők

Megjelent az országos főállatorvos 1/2022. számú határozata, amely lehetővé teszi, illetve szabályozza az élelmiszer- vállalkozások számára a helyettesítő összetevők felhasználását az élelmiszerekben, közölte honlapján a Nébih.

A rendkívüli intézkedést az indokolja, hogy az ukrajnai háború Európa-szerte zavart okoz az élelmiszerekkel és összetevőikkel való ellátásban, valamint a jelek szerint jelentős áremelkedést hoz bizonyos alapanyagoknál. Számos élelmiszer-előállító a folyamatos gyártás fenntartása, a megszokott árukínálat biztosítása érdekében kénytelen más, hasonló összetevővel kiváltani az egyébként használt és a termékek jelölésén feltüntetett alapanyagokat. A termékeket nem kell átcsomagolni. A teljes felülcímkézés mellett lehetőség van részleges átcímkézésre vagy egyértelmű eladóhelyi tájékoztatásra is. A Nébih a témához kapcsolódó információkat új, tematikus aloldalon gyűjti, az elérhetősége: https://portal. nebih.gov.hu/osszetevo-helyettesites.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!