gazdaság

2021.11.02. 21:00

Támogatás elektromos kerékpárokhoz

Tegnap elindult az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázat tizenkettedik, egyben zárófordulója – jelentette be Schanda Tamás.

ZH

Az innovációs tárca miniszterhelyettese hozzátette, a kormány az elmúlt közel egy évben több mint 5700 elektromos kerékpár kedvezményes megvásárlásához közel 615 millió forinttal járult hozzá. A mostani keretösszege 1 milliárd forint.

A támogatás maximális mértéke ebben a körben is a vételár 50 százaléka, pedálszenzoros kerékpárok esetében legfeljebb 90 ezer, nyomatékszenzoros kerékpároknál legfeljebb 150 ezer forint.

- A kormány által elfogadott Klíma- és Természetvédelmi Akcióterv egyik fontos célja a közlekedés zöldítése. Ennek érdekében a minisztérium tavaly novemberben elindította az elektromos rásegítésű kerékpárok beszerzését támogató pályázatot, hogy alternatívát nyújtson a gépjárműhasználattal szemben és egészséges, környezetkímélő kerékpározásra ösztönözze az embereket a hétköznapokban is. Elérkeztünk a pályázat záró szakaszához, éppen ezért minden érdeklődőt arra biztatok, éljen a lehetőséggel, hiszen ezáltal kedvezményesen kerülhet a birtokába egy környezetbarát közlekedési eszköz – fejtette ki Schanda Tamás. A pályázati dokumentumokat november 5-én éjfélig lehet benyújtani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!