Frissen Zalából

2021.09.24. 07:00

A digitalizáció új lendületet ad a zalai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak is

A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Modern Vállalkozások Programja tanácsadó hálózat közreműködésével online rendezvényt tartott csütörtökön, melyen hasznos információkkal szolgáltak a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak a digitális vállalatfejlesztésekről, a hatékony online hirdetésekről és az aktuális pályázati lehetőségekről.

Jóna István

Vörös Anikó kamarai titkár nyitotta meg az online rendezvényt

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor

A kamara fontos feladata a vállalkozások segítése abban, hogy sikeresen készüljenek fel a jelen és a jövő kihívásaira, hiszen az új megoldások, technikák, technológiák ismerete és alkalmazása nélkül egyre nehezebb lesz helytállni a versenyben, vezette fel a rendezvényt Vörös Anikó, a megyei kamara titkára.

A csütörtöki rendezvényen olyan mikro-, kis- és középvállalkozásoknak szóló informatikai megoldásokat ismertettek az előadók, melyek segítséget nyújthatnak az online és hibrid munkavégzésben és támogatják a csoportmunkát.

Vörös Anikó kamarai titkár nyitotta meg az online rendezvényt
Fotó: Katona Tibor / Zalai Hírlap

Hangsúlyozták, hogy a digitalizáció hazai elterjedése szemléletváltást is követel az érintett vállalkozások részéről. A digitális megoldások nem kézzelfoghatóak, mint a berendezések, az épületek, a gépek, vagy éppen a humán erőforrás. Ez azonban nem csökkenti a fontosságukat – mindháromra szükség van egy vállalkozás optimális működéséhez – mondta Koleszár Péter vezető IKT tanácsadó.

A tanácsadó elmondta, hogy a program elindulása óta eltelt öt évben jelentősen javult a zalai vállalkozások hozzáállása a digitális megoldások használatához, azonban a technológia gyors változása okán elengedhetetlen a folyamatos fejlesztés. Kiemelte, hogy számos vállalkozásnál értek el áttörő sikereket, de vannak lemaradásban, hátrányban lévők is.

Zala megyében Digitálisan Felkészült Vállalkozás (DFV) oklevéllel 538 ügyfél rendelkezik, míg fejlesztési tervet 1309 ügyfél kapott. Ez a rendezvény is arra késztette a vállalkozókat, hogy legyenek nyitottak, befogadóak az újdonságokra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!